Člani jamarskega društva prejeli plaketo Občine Divača

posted in: prireditve | 0

Ob prazniku Občine Divača so bila na slavnostni seji občinskega sveta Občine Divača podeljena občinska priznanja in plakete za leto 2019. Plakete so podelili tudi jamarjem našega društva Luki Biščaku, Albertu Ličanu in Jaki Jakofčiču. V Primorskih novicah je o prireditvi objavljen članek v katerem so poudarili:

Konec januarja so trije jamarji, Luka Biščak, Albert Ličan in Jaka Jakofčič, člani divaškega Jamarskega društva Gregor Žiberna, po enoletnem kopanju (vsako sredo) odkrili še en vhod v Škocjanske jame. Skozi Fedrigov dihalnik so se prebili do največje dvorane v jamah, Martelove, in odkrili še dva suha rova, preko katerih utegnejo Škocjanske jame povezati s Kačno jamo. Gre za pomembno odkritje, ki bo pripomoglo k nadaljnjemu raziskovanju Škocjanskih jam in kraškega podzemlja. Občina jim je plaketo podelila “za izjemno vztrajnost, pogum in odkritje novega okna v bogat podzemni kraški svet. Hkrati je pomembno, da je skupni dosežek treh jamarjev dokaz odličnega timskega dela in sodelovanja več jamarskih društev pod organizacijo Jamarskega društva Gregor Žiberna.

Čestitke našim jamarjem za izjemno vztrajnost, pogum in odkritje novega okna v bogat podzemni kraški svet! V društvu se za izkazano priznanje iskreno zahvaljujemo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja