Obisk Čeških jamarjev z društva Planivy

posted in: Raziskovanje, Turizem | 0

03.07. – 06.07.2004: Poletni raziskovalni tabor

Spomladi smo na društveni e-mail dobili pismo jamarskega kluba s Češke www.planivy.cz, v katerem so izrazili željo obiskati nekaj jam na Divaškem krasu. Z veseljem smo jih povabili v goste.

Tako se je na dan divaškega občinskega praznika, v soboto 3. julija, na obisk v Slovenijo pripeljalo 12 jamarjev in jamark. Po krajšem formalnem srečanju so se nastanili na društveni posesti. Naslednji dan smo se ob 9h zjutraj skupaj z dvema jamarjema z Dolenjske spustili v Kačno jamo. Del ekipe z manj izkušnjami se je odpravil v Zahodni rov, ostali pa smo šli preko ogabnega jezera v nove dele do Reke. Ekskurzija je potekala po načrtu in brez težav. Ob 20h zvečer smo že veselo čofotali v Reki pri Škocjanu. Naslednji dan so jamarji obiskali Škocjanske jame ter Divaško jamo, zvečer pa obvezno degustirali slovenske enološke dobrote. V torek je prišel čas odhoda, saj se je podaljšan vikend iztekel. V jutranjih urah so se ustavili še v Rakovem Škocjanu potem pa odpeketali na 600km dolgo pot domov.

Obisk čeških jamarjev je na društvo prinesel pravo svežino. V teh nekaj dneh smo izmenjali veliko izkušenj, se marsikaj naučili ter posledično ugotovili, da med nami le ni toliko razlik. Kot vse kaže nas čaka še veliko skupnega dela saj so nas prijatelji, navdušeni nad gostoljubnostjo, povabili na raziskovanje Moravskega krasa

 

Zapisal: Matej Kravanja, JD Divača

Foto:© Kix

Več na: Mezinárodní expedice Kačna jama. 2004. http://www.planivy.cz .

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja