Jamarska šola

posted in: Jamarski krožek | 0

Na društvu smo letos tretje leto zapored izvajali jamarsko šolo za jamarje začetnike. Tečajnike smo v seriji delavnic vodili skozi raznolik program v katerem so spoznavali osnove jamarstva ter pridobivali prve izkušnje obiskovanja in raziskovanja jam. Jamarski tečaj je vodil jamarski inštruktor Aljoša Krivec, ki je poskrbel, da je delo potekalo varno in jamam prijazno.

Usposabljanju leta 2018 je sledilo preverjanje znanja in veščin na jamarskih izpitih Jamarske zveze Slovenije, ki so potekali 1. septembra 2018, v Kostanjevici na Krki. Od tečajnikov se je izpita udeležil Mario Benkoč in uspešno pridobil naziv Jamar pripravnik.

Tečaj smo nato nadaljevali tudi v letošnjem letu. Seriji delavnic so sledile intenzivne vaje vrvne tehnike v plezališčih na prostem, kjer so tečajniki pilili še zadnje podrobnosti pred preverjanjem usposobljenosti za samostojno jamarsko delovanje.

V soboto, 7. septembra 2019, so se izpita v Sežani udeležili štirje društveni kandidati. Nataša Živec, Tanja Božič in Tomaž Nedoh so uspešno pridobil naziv Jamar pripravnik, Mario Benkoč pa je z odliko opravil izpit za Jamarja.

Čestitamo vsem sodelujočim ter jim želimo veliko lepih in varnih izkušenj pri obiskovanju in raziskovanju jamskega sveta!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja