Železničarski praznik v Divači 2016

posted in: prireditve | 0

V okviru Železničarskega praznika v Divači, ki bo potekal od četrtka 2.6.2016 do nedelje 5.6.2016 sodeluje tudi divaško jamarsko društvo. Danes smo tako v Divaški jami gostili skupino železničarjev iz Pazina, ki so bili nad podzemnimi lepotami izredno navdušeni. Nekaj utrinkov iz obiska je na spodnjih fotografijah.

Železničarji so se iz Pazina pripeljali v Divačo z manjšim potniškim vlakom. Približno 150 potnikov, v večini nekdanjih in sedanjih železničarjev ter predstavniki lokalnih skupnosti, združenj in resornih ustanov Hrvaške so nato skupaj s slovenskimi kolegi obeležili visok jubilej obratovanja tako imenovane Istrske proge, ki od leta 1876 povezuje Divačo in Pulj.

V okviru praznika se bodo sicer zvrstili različni dogodki na temo Južne železnice, ki je ob odprtju veljala za največji arhitekturni in tehnični dosežek na slovenskem in noben podoben podvig ni ne prej in ne potem tako zelo močno spremenil krajine, kakor ravno železnica, tako v ekonomskem, kakor tudi v kulturnem smislu. Pomembnost železnice, njen razvoj skozi čas, vpliv na okolje in ljudi so osrednje teme naših dogodkov v Divači.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja